lørdag 27. juli 2013

Klepp Plena førr fan!

Mine tanker i dag går til de stakkars Lugg-hestan som har blitt jaga ut av kjerringa for å klippe plena og som har enebolig med stor hage, hekk og blomsterbed.

Du er akkurat kommet hjem fra jobb, det er 25 grader og du kunne godt ha tenkt dæ til å slappa litt av på verandaen i varmen. Tatt ei kald pils og tatt livet litt med ro. Men siden gresset på plena har passert kjerring-toleransegrensa på 5 cm og at du får besøk av svigerforeldran i morra, så bare MÅ du klippe plena. Ei plen som du klipte forrige Søndag og ikke helt skjønner hvorfor den må klippes på nytt? Men du tenker; Det er vel bare å jatte med til Hjemmehjelpa kommer.

Så du manner deg opp og går ut i garasjen med friskt mot for å hente Motor-gressklipperen som du kjøpte i fjor på salg på Coop Bygg. Du drar den ut på plena og tar en rask sjekk om at alt er på plass. Det ser bra ut og du drar i snora for å starte den. På det 27. forsøket så er du så forbanna, svetten renner og du tar ekstra hardt i. Da ryker snora og du tenker; Ka i svarte helsike skal æ gjøre nu? Du vet at naboen har en peise ny Gressklipper, men han kan du ikke spørre. Du har ennu ikke levert tilbake den Drillen som du lånte hos han i vinter, og som han har masa og gnægd om siden da. Det han ikke vet er at den klarte du å ødelegge når du ble så førrbanna på en skrue som ikke ville inn i veggen, at du brukte den som Hammer.

Etter du har stått å sett på den satans Gressklipperen i 5 minutter og trur at du har ei god unnskyldning for å slippe å klippe plena, så går plutselig kjøkkenvinduet opp og Kjærringlæfset roper; Du kan jo berre bruk den andre Gressklipperen!
Den andre Gressklipperen... som du ikke har tatt i siden sommeren 1998 og som har stått så lenge i garasjen at den er grodd fast i treverket, full av rust.
Men du har ikke noe valg, svigersan kommer jo på besøk! Herregud...
Så du hiver dæ rundt og begynner å skyve på en "Gressklipper" som skulle ha vært på Teknisk Museum, og håper at ingen ser dæ. Svetten renner, det varmt som fan og Gressklipper-jæveln føles som å skyve et Lokomotiv over ei Myr, men du står på og tenker; Halvveis og snart ferdig!
Da går kjøkkenvinduet opp på nytt igjen og kjærring-glæfset roper; Nu har du fortjent ei pause og kom nu inn å få dæ ei kald pils!
Du tenker; Herregud og Himmel på jord. Det skal pinade bli godt!

Så du parkerer Rust-holken fra helvete og går inn på kjøkkenet og setter dæ ned. Du tørker svetten av panna, strekker ryggen litt og sier til dæ sjøl at nu skal det fan steike mæ bli godt med ei pils!
Det er da du oppdager at kjerringa har vært på ICA og skal overraske dæ med et nytt Øl som ho har kjøpt, Mack Sommer-Øl. Du hater Mack-øl, men er så tørst og sliten at du tar sjansen. Du tar en kjeft, kjenner brekningene i halsen og i det øllet passerer drøvelen så ser du livet ditt passere i revy. Det smaker; Spreng å heng nabohunden i sjågen, og du klarer så vidt å presse tilbake ei spy-kule. For å ikke skuffe kjerringa så tenker du at du like godt kan gå ut å gjøre dæ ferdig.
Du sier; Tusen takk, men æ trur at æ skal fortsette før det blir kveld.
Ho sier; Kan du ikke klippe hekken også siden du allerede er igang, så skal æ se om æ finner hekk-saksa?

Så da går du ut igjen og begynner å skyve på Gressklipper-jæveln. Naboen sitter på verandaen og griller sammen med en del andre folk. Du føler at alle prata om dæ, ser på dæ og tenker; Stakkars jævel! Svetten siler, du holder på å tørste ihjæl og ønska at Hubble-Teleskopet skulle ha ramla ned fra verdensrommet og landa på verandaen til nabo-gnomen. Kanskje det hadde slukka grillen og det det sleske gliset han har i et ansikt som skriker etter en knyttneve.
Du nærmer dæ siste stripa med 5 cm gress, da du plutselig kjenner et slag i bak-leggen og en sånn intens smerte at du går rett i knestående og holder på å svime av. Du ser dæ bak for å sjekke ka i svarte helsike var det for noe? Blodet renner og du ser noe brunt og grønt som står fast i bak-leggen din og du tenker; Kem i fan var det som kasta den? Hestpeis-naboen kanskje? Da hører du plutselig kjærring-glæfset rope; Æ fant Hækk-saksa!

Fortsatt God Sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar