tirsdag 16. august 2011

Det er noe som skjer;

Det er noe som har skjedd med byen min. Kan ikke huske å ha sett så mye aktivitet en sommer før som denne, og turistene har tydeligvis satt pris på det. Har snakket med flere turister som har vært over-imponert over hva som skjer i denne lille byen, noe som må bety at her har noen gjort en bra jobb og skal ha honnør for det. Den beste reklamen for byen er blide Bodøværinger som gjør Turister i godt humør.

Den internasjonale uken hvor de satte opp flere telt nedenfor Glasshuset var etter min mening genialt. Dette skapte masse liv nederst i byen, folk fikk smake mange ukjente og spennende retter, man kunne kjøpe kunst og håndtverk fram utlandet, og vi fikk et litt internasjonalt preg på veldig få kvadratmeter. Det skal faktisk ikke mere til.

Parkenfestivalen trenger vel knapt nevnes. Her har lokale Bodø gutter klart å hente frem en booking-liste som mange festivaler i Norge kan misunne dem. Tipper det står noen smågnagere av noen søringer i Oslo området, som har rista på seg nakkesleng for lenge siden i ren forbauselse.
Forventningene er enorme, noe forhåndssalget bekrefter og de kunne sikkert solgt ytterligere 3.000 billetter.
Produksjonen av festivalen er jeg overhodet ikke bekymra for når man ser på hvem som står bak dette. Jeg tror ikke alle i Bodø er klar over hvor proffe disse folkene er og for et musikkmiljø vi har i byen. I hvert fall var ikke undertegnede klar over dette inntil ganske nylig. Nå kan man jo si at jeg lever i et åndelig og intellektuelt vakuum som stort sett bryr seg om fotball, men allikevel så er jeg veldig imponert.

I tillegg til alle de lokale bandene og artistene som til stadighet dukker opp, så har vi f.eks. Musikkfestuka, Lydteamet, News On Request, Hønsehuset, Sinus, Samfunnet, flere musikkscener og klubber, bare for å nevne noen få.
Som om ikke det var nok, så har noen lokale unggutter som kaller seg Atomvinter klart det kunstykket å booke kanskje verdens største Hip Hop Stjerne til byen, Calvin Cordozar Broadus, Jr., bedre kjent som Snoop Dogg. Det er bare å ta av seg alt av hatter, pannlugger og kunstgress, trekke inn airbagen og bøye seg i støvet å si; Gratulerer, dette er imponerende! Og dette VET jeg at jeg har rett i fordi bilettene ble utsolgt på rekordtid.

Musikkfestuka tar av seg bredden av hva kulturlivet i Bodø har å tilby, og her gjøres det også en meget bra jobb. Det var ramaskrik på Facebook etter billetter til Bo Kaspers, og konserten var en knall-suksess. Det er jo ikke ofte man skal unne svenskene litt suksess, så egentlig var det Bo Kaspers som skulle ha takka Musikkfestuka.
Halvdan Sivertsen flesket til med konsert fra sitt sommersted på Røssnes og man klarte i år som i fjor å lokke flere hundre Bodøværinger opp på Keisevarden (366 moh). Ganske imponerende med tanke på at noen av oss har like god kondisjon som Sjøløva i Rådhusbassenget.

Når i tillegg Bodø/Glimt har fått sving på spillet sitt, så er det jo nærmest Himmel på Jord og nesten ikke til å tru. Selv om spillet i helga varmet like godt som Sushien til tider, så fikk vi pinade en verdensrekord der også og har en følelse av at Glimt er i siget. Mange har sagt at Bodø/Glimt er den beste reklamen Bodø kan ha. Det er jeg nå ikke så sikker på lengre, med tanke på alt annet som foregår i byen og som klarer seg uten U-hjelp.

Jeg er stolt av byen min og folkene som bor her. Jeg er stolt av å være så heldig å kjenne noen av dem som får til å skape noe for andre. Jeg er stolt av å kalle meg Bodøværing!

STÅ PÅ VIDERE FOLKENS!

PS; Sku egentlig vært skrevet på Nord-Norsk, Men Det Gjer Æ Mæ Faken i!!! : )

Tom K.2 kommentarer:

  1. Så sant Tom, det skjer virkelig noe her. Og det er ikke bare for turistene, men oss selv også! lenge leve Bodø, en fantastisk fin by
    Rune P

    SvarSlett
  2. du er flink å skrive sjefen over alle sjefer. Det er sant byen har endret seg i en positiv retning og som dæ e æ en stolt bodøværing

    SvarSlett