tirsdag 2. august 2011

Så da braker det løs igjen!

Lik det eller ei, men nå braker fotballsesongen i England løs igjen. Turer skal bestilles, tribuner skal fylles og flere tusen Nordmenn skal over til fotballøya for å se sitt favoritt lag. Interessen er enorm, spenningsnivået høyt og mange har ventet i flere måneder på dette øyeblikket. Det er jo ikke uten grunn at vi kan definere gjennomsnitts Nordmannen på denne måten; En som bestiller billetter til fotballkamp 4 måneder i forveien, men venter til Lille-julaften med å kjøpe julegaver.

I Norge har Manchester United Supporterklubb 43.000 medlemmer, Liverpool har 37.000 medlemmer. Til sammenlikning har Norges største politiske parti, Arbeiderpartiet 49.000 medlemmer (utgangen av 2010), noe som sier sitt om interessen for Engelsk fotball i Norge. I den eldre garde finner man ofte folk som holder med klubber som Stoke, Norwich, Aston Villa, WestHam og liknende, noe som er et resultat av NRK sine tippekamper tildlig på 70 tallet og disse klubbene gjorde det relativt bra. Derfor er det ikke uvanlig å treffe på familer hvor far i huset holder med f.eks. Ipswich, mor holder med Newcastle, mens barna som regel holder med Liverpool eller Manchester United, selvfølgelig finnes det unntak. Dette fenomenet er forresten ikke helt ukjent i England heller. I Liverpool, som jeg kjenner best til, har jeg svært ofte truffet på familier hvor halvparten holder med Everton og resten med Liverpool. Dette finner man sikkert i Manchester også og det er litt fasinerende at husfreden blir opprettholdt når man føler så sterkt for noe. Her har vi kanskje noe å lære, vi som blir større i kjeften enn en Baugporten på ei middels stor Ferge bare fordi favorittlaget vinner eller at erkerivalen taper.

Uansett så håper jeg at ikke noe forandrer seg og at kommentarer, veddemål og gode kamper i lystig lag fortsetter som før. Det er liksom halve morroa at man ikke er enige og har litt heftige diskusjoner, selv om det noen ganger er like saklig som da Per Sandberg entret Stortingets talerstol etter et lengre besøk i Jule- og Akkevitt Komiteèn, og etter det begynte å holde med Englands lateste fotballklubb, Orkingham Nottings.

Så lykke til Kjære Fotballvenner, og med kun 1 unntak så ønsker jeg alle klubber, men samtidig alle dere en fantastisk sesong med masse gode opplevelser. Vi trenger noe å se frem til i hverdagen, selv om det for mange er blitt alt for mye etterhvert. Jeg har full forståelse for dette synspunktet, men akkurat nå er vi sultne på skikkelig Engelsk fotball etter en lang pause. Ikke et vondt ord om Norsk fotball, men sammenlikner vi så blir det av og til som å drikke Lett-øl og sykle på Ergometersykkel, du kommer liksom ikke avgårde.

PS; Til min store fortvilelse så mister jeg sesongpremieren til fordel for Fiskefestival i Mistfjorden, men det gjør ikke noe. Fotball er ikke alt, det er bare 99,99% av alt. Eller som Ivar Hoff sa det; -En fotballtabell er det ærligste som finnes og det beste du kan gi en god venn er en god pasning.

Good Luck and Godspeed!!!

Fotballhilsen fra

Tom K. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar