onsdag 19. oktober 2011

Harald Eia vs Anders Behring Breivik;

Bakgrunn;
Klassekampens skribent Susanne Christensen har i en bokanmeldelse skrevet følgende, sitat fra VG; "Listen over sinte menn blir stadig lengre. De vandrer rundt i romaner av Michel Houellebecq, Lars Ramslie, Lars Ove Seljestad, og Abo Rasul, eller de heter Harald Eia og Anders Behring Breivik og bruker ulike metoder for å bringe sitt budskap fram i offentligheten", sitat slutt.


Dette har fått Harald Eia til å reagere sterkt og han uttrykker blant annet bekymring over hva hans barn synes om en slik sammenlikning, og sier blant annet; Av og til burde man kanskje tenke seg litt om.


OK, Harald Eia, jeg hører hva du sier. Men hvis du er ute etter at noen skal synes synd på deg eller noen sympati-erklæringer etter dette, så tar du skammelig feil. La oss heller gå litt igjennom hvordan du har klart å bygge opp din karriere gjennom "Bløtkake i ansiktet humor", trakassering av andre navngitte personer og en oppførsel på TV-ruta som mest minner om en ussel og feig liten fyr som har fått for lite morsmelk og oppmerksomhet som liten. Alt dette med NRK sin velsignelse og våre lisens-penger som sponsor. 


At du harselerer med Nordlendinger, samer og andre folk fra vårt utstrakte land, er helt ok. Til tider er det utrolig morsomt også, og jeg vil spesielt trekke frem Joker-Nord som en "Høydare".


Problemet oppstår når du føler deg urettferdig behandlet pga. en sleivete uttalelse fra en bokanmelder, som for øvrig har beklaget dette. Du gjør blant annet den tabben at du undervurderer det Norske folk. Alle i Norge vet at en sammenlikning med deg og morderen fra Utøya blir helt feil. For øvrig så tror jeg ikke det var dette som var poenget til bokanmelderen, men nok om det. La oss se på hva du blant mye annet har fått til;


I 1998 kjørte du et program som het "Finn Kalvik Nyhetene". Dette programmet dreide seg om å henge ut Finn Kalvik og latterliggjøre hans person. Dette holdt nærmest på å ta knekken på fyren og han uttalte blant annet til VG; "Jeg ble stoppet av folk på gaten som spurte om jeg var Finn Kalvik - og så begynte de å le av meg. 20 ungdommer som stod der og gapskrattet. Jeg følte meg mobbet av gutta i «Åpen post». Det var så ille at jeg måtte få psykologhjelp for å bygge opp selvfølelsen igjen, fortsetter Kalvik.
Harald Eia faktisk ringte hjem til min 15 år gamle datter som bor hos min eks-kone - og spurte henne hvordan faren hennes tok dette. Tenk det. I stedet for å ringe meg - og spørre. Jeg var helt opprørt".


Bra jobba Harald Eia!


Gjennom Team Antonsen tok du for deg Kari Bremnes og latterligjorde hennes person, og skapte nærmest en folkaksjon om hvordan navnet hennes skulle uttales. Dette resulterte i at som hun som person følte seg tråkket på og var svært ubehagelig for hennes barn som ble mobbet og plaget på grunn av dette.


I tillegg har du hengt ut Knut Anders Hareide og en rekke andre personer. Spørsmålet blir jo da; Hva i all verden har disse personene noen gang gjort deg? Er det morsomt å henge ut andre når du har muligheten til det? Føler du en slags "Makt-følelse", som en annen ovenfor nevnt person følte for ikke så lenge siden, eller er det rett og slett som du selv sier; Av og til bør man kanskje tenke seg litt om.


Når det gjelder din bekymring over for hva dine egne barn tenker etter dette så tror jeg de blir mere bekymret når de ser opptak av sin pappa da han for få år siden lot buksene falle og nærmest vrengte rævhøllet og snoppen din opp i TV-ruta på NRK, i beste sende-tid. Riktignok ble dette noe sensurert, men oppførselen er vanskelig å sensurere.


Så Harald Eia, for å bruke en klisjé; Fei foran di egen dør før du går ut i media og ber om sympati-erklæringer fra det Norske folk, fordi du føler at det er urettferdig behandlet. Når i tillegg den aktuelle bokanmelderen har beklaget det inntrufne, så er det faen ikke mye synd i deg.
Ta heller en telefon til Finn Kalvik, barna til Kari Bremnes og alle de andre du har hengt ut i beste sendetid på NRK. Du har en lang Kanossagang å gå før du får noen trøst her i gården.


Tom K.

1 kommentar:

  1. Håper du publiserer denne en plass hvor Harald Eia kan lese den. Bra skrevet!

    SvarSlett